zaterdag 3 januari 2015

Chess Sweater x 3

Voor mijn lief echtgenootje maak ik niet zoveel, maar een nieuwe trui, daar was hij wel vragende partij voor.
Ik nam het patroon van de Chess Sweater uit La Maison Victor. Hij koos zelf de stof, maar toen die hier geleverd werd, bleek die toch wel heel erg dun uit te vallen... Nu ja, niets aan te doen... Patroon knippen, in elkaar zetten, ... twee keer niks; een heel simpel patroontje, zat ook heel snel in elkaar. En toen: de passessie... Het was precies een pyjama...
Hmmm... Mouwboorden eraf, zoomboord eraf en gewoon omzomen. 
En nu valt het véél beter mee. 
't Is eerder een T-shirt met lange mouwen dan een sweater, dankzij de dunne stof, maar 't belangrijkste; hij is content! Dus ik ook :-)
5 opmerkingen:

 1. Heel mooie exemplaren! Duidelijk een snel patroontje, gezien de drievoudige versie :-) aan de bovenarmen hangt het precies vrij los of is dat een gedacht? Zou dat aan de tricot stof liggen of is het patroontje gewoon zo?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat dat komt door de wel heel dun uitgevallen stof... in La Maison Victor schrijven ze sweatertricot voor en ik veronderstel dat de mouwen daar beter mee zullen 'staan'...

   Verwijderen
 2. Tof! Doet er mij aan denken om ook voor mijn man eens een sweater te gaan maken. Vlug even de LMV doorbladeren en op zoek te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi, moet ik ook eens proberen voor mijn ventje. Hij klaagt af en toe dat ik altijd maar voor mezelf en de dochter naai. Maar ja, ik zie hem nog niet rondlopen met een kleedje. Dit is echter een heel leuk model!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest. Ik ben benieuwd naar reacties...