maandag 11 november 2013

Herfstkleedje en herfstrokjes

We zijn hier nog eens achter de naaimachine gekropen, met enkele herfstcollectiestukken als resultaat...
Op woensdag volg ik hier in het dorp naailes, gezellig samenzijn met enkele gelijkgestemde zielen, waarna we met een zelfgemaakt stuk huiswaarts keren.
Op één van de vorige lessen leerden we een patroon tekenen voor een rechte rok, vertrekkend vanop een compleet wit blad! Het tekenen duurde een volledige les (3 uur!) vooraleer alle maten genomen waren, alles uitgetekend en geknipt was. (Ik schuinde hem nog een beetje uit onderaan, ik vind van mezelf dat ik niet sta met echt een rechte rok...)
Dus was het pas de tweede (en derde) les dat we aan de slag gingen om onze rokken in elkaar te steken.
En dit is het resultaat:
Echt heel content van mijn rokske; past mooi en is ideaal voor dit herfstweer... EN: nu heb ik een goed passend patroon!
Het beviel me zelfs zo, dat ik thuis opnieuw aan de slag ging... En er rolde al snel een tweede exemplaar vanonder 't machien:

En dan: iets waar ik al lang mee bezig was: een kleedje uit Ottobre 6/2013. Ik was er onmiddellijk verliefd op toen de nieuwe Ottobre hier in de bus viel. Ik ben er dan ook onmiddellijk aan begonnen, maar... 't was (véél) moeilijker dan gedacht... Om te beginnen 'wrong' de voering ten opzichte van de stijvere buitenstof, waardoor ik de zakklepjes en mouwtjes niet mooi gestikt kreeg. Vervolgens kreeg ik de mouwen (buitenstof EN voering) niet in het kleedje zoals uitgelegd, met als gevolg dat ik héél dat stuk met de hand erin heb moeten zetten, en da's NIET mijn specialiteit.
Tot overmaat van ramp had ik geen passende (blinde) rits. Ik dacht het eerst nog te kunnen fixen met een gewoon exemplaar uit de voorraad hier, maar dat was echt geen zicht... Dus; wachten op een bezoek aan de stoffenwinkel...
Vandaar dat ik op de couponverkoop bij Ki & Ko in Hoegaarden ook op zoek ging naar een gele blinde rits, die ze gelukkig op voorraad hadden.
Gisterenavond werd er hier dan verder gewerkt, blinde rits in het rugdeel, maar GRRRRRRRRRRR... voering werkte WEER niet mee.
Heel de boel aan de kant gelegd, vandaag met nieuwe moed opnieuw gestart en EUREKA! Het is me eindelijk gelukt om dat onding in elkaar te krijgen...
Zakklepjes


Met donkerblauwe voering


En biaisbandje onderaan als afwerking


EN de blinde rits!
Enkel spijtig, dat het patroon niet doorloopt... Maar het stofje lag hier al een aantal maanden in de kast; toen ik het kocht, had ik nog geen idee wat het zou worden, met als gevolg dat ik niet genoeg stof had om alles te doen passen...
Maar ik ben toch blij met het resultaat en de dochter ook, en da's wat telt...

PS: Je kan nog altijd meedoen met de give away! Nog tot 22 november...

Stoffen rokken en kleedje + Biais: stoffenspektakels
Patroon rok: eigen maaksel
Patroon kleedje: Ottober 6/2013
Blinde rits: Ki & Ko

4 opmerkingen:

 1. Mooie rokjes! En het kleedje is ook goed gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. rokjes zijn tof en met het kleedje zal Lineke weer beeldig staan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Elke
  Dan toch de rok kunnen maken uit dat speciaal stofke van op het stoffenspektakel ? Super !! :-) Jij hebt er wel oog voor...
  Suzy

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest. Ik ben benieuwd naar reacties...