maandag 6 juni 2016

Testing: Vivienne dress

Een tijdje geleden las ik, zoals ongetwijfeld heel veel onder jullie, de oproep om testers te zoeken voor een nieuw patroon via de site van Soft Cactus.
Alleen was het niet Naomi dit keer die het brein achter het initiatief was, maar wel Bart; de 'mannelijke' Soft Cactus.
De uitdaging was een nieuw patroon testen: de Vivienne dress. En dat is niet zomaar een nieuw naaipatroon, maar wel een op-en-top-op-maat-gemaakt patroon! Ja, je leest dat goed. Iedereen die dit jurkje wil naaien, geeft gewoon de maten in op het scherm en even later rolt er een kant-en-klaar patroon uit je printer dat nérgens nog moet aangepast worden.
Geef toe: dat klinkt als muziek in de oren, en niet alleen bij mij!
Ik was dus heel gretig om mij als tester op te geven en was dan ook supercontent dat ik uiteindelijk ook effectief mocht testen...


In een notendop: veel woorden hoef ik hier niet aan vuil te maken. Topinitiatief, toppatroon, topkleed!
De moeilijkste stap, echt waar, is het opmeten en de correcte maten doorgeven... Je moet echt héél veel maten opnemen en doorgeven en je kan je best laten opmeten door iemand die dat nog al een keertje deed. Ik was zo gebrand op het beginnen, dat ik mijn echtgenoot vroeg om mij op te meten, maar die maten leken mij wel heel optimistisch. Opeens was ik bijna 10 cm kwijt op mijn heupen volgens hem! (Niet dat ik dat erg vind, integendeel, maar het was wel de bedoeling dat die testjurk ook effectief ging passen hé)
Volgende dag dus maar naar mijn zus getrokken om opnieuw mijn maten te laten nemen en die leken mij al realistischer (spijtig genoeg).
Het printen, plakken, knippen en stof voorbereiden was een makkie, ook al omdat het patroon nérgens nog moet aangepast worden natuurlijk.
Het naaien ging iets minder vlot, maar dat kwam vooral door een heel vervelend stofje dat ik per sé wilde gebruiken voor de testversie.

Tweede struikelblok was de neklijn die ik echt niet goed afgewerkt kreeg zoals voorgeschreven en waar ik dus een beleg tekende. 's Avonds in de mailbox: een mailtje van Bart (van Soft Cactus dus) met een extra bijlage: een beleg voor de neklijn... Ik was dus gewoon een beetje vlug en dat euvel is nu dus ook verholpen in het definitieve patroon.
En er is meer goed nieuws, zelfs heel goed nieuws...
See You at Six is niet alleen een patroon voor damesjurk op maat getekend, maar ook een stoffenlijn speciaal ontworpen voor grote en kleine dames.
Het zijn zachte vrouwelijke viscose stoffen waarmee stijlvolle jurken, jumpsuits, lange rokken, kimono's, sjaals,... kunnen gemaakt worden. 
Je kan je er als vrouw helemaal mee opkleden, voor een afspraakje met vrienden, familie of je geliefde, om 6 uur bijvoorbeeld ;-)
Het is een stoffenkwaliteit die je veel terugvindt in de hedendaagse confectiekleding omdat de stof veel soepeler valt dan gewoon katoen, maar nog steeds even goed ademt wanneer je het draagt.

De dessins zijn eerder rustig en bescheiden, maar toch met een nodige portie eigenheid.
De stoffen zijn 140 cm breed, wegen 120g/m² en worden gedrukt in Zuid-Korea.
Ze kunnen worden gewassen op 30°C, maar niet in de droogkast. Ze mogen maar op een lage stand gestreken worden, wel met stoom. Deze stoffen dienen voor gebruik eerst voorgewassen te worden.
De stoffen zullen uitkomen eind juli/begin augustus.
Wil je graag op de hoogte gehouden worden? Dan kan door de blog van Naomi te volgen of door je te registreren op de website.

Ik ben alvast fan, maar ik denk dat dat al wel duidelijk was ;-)

12 opmerkingen:

 1. Mooie uitvoering heb je gemaakt!Ik kijk alvast uit naar het patroon en de stofjes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het staat je leuk én wat een uitvoerig verslag! Bedankt om te testen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. waaauuuuuuw Elke, ik ben echt volledig fan, wat een prachtige jurk, in een suuuuperleuke stof!! logisch dat je die wilde gebruiken! echt, ik vind het DE MAX!!! keikeikeischoon!!! staat je echt ook supergoed!!! dat verhaal van de maten vind ik wel heel grappig :-) Die mannen toch he ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi gedaan! Wel een mooi stofje trouwens, al was het dan moeilijk om mee te werken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi gedaan! Wel een mooi stofje trouwens, al was het dan moeilijk om mee te werken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, het staat je echt goed! Superschone versie! ❤
  Wikkelgatjes(eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, het staat je echt goed! Superschone versie! ❤
  Wikkelgatjes(eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Staat je goed! Mijn jurk is me jammer genoeg niet zo goed bevallen, ik sta er écht niet mee, en ga hem zelfs niet bloggen :p.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooie jurk, en tof gecombineerd met die brede riem !
  Ik moet van mijn versie eens nieuwe (blogwaardige) foto's maken, zodat ik er ook iets over kan schrijven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. oh waw die is tof geworden! en helemaal met die riem!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een heel mooie jurk! Ze staat je super! Mijn versie krijg je binnenkort ook te zien!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest. Ik ben benieuwd naar reacties...