dinsdag 7 juli 2015

Playprove kleedsels

Eergisteren trokken we met een hele bende naar Toverland in Nederland...
Pretpark: joepie!!! Maar geen goed idee om dan een rokje of kleedje aan te doen, me dunkt...
Grondige inspectie van mijn kleerkast leerde me dat ik dringend nood had aan enkele shorts voor mezelf. De kortste broek die in mijn kast te vinden was, komt nog tot onder mijn knieën en daar zijn de temperaturen écht te heet voor nu...
Ik koos voor de Scarlet short uit LMV en dat patroon werd goedgekeurd!

Line kreeg ook een aangepaste speeltenue, de Pleated Playsuit van Elegance & Elephants (een gratis patroon bovendien!) dat ik tegenkwam op de blog van Khadetjes.
Het stofje is een coupon die ik kocht bij Babarum, en was eerst voorzien om te eindigen als rok voor mij, totdat ik op het idee kwam dat dit stofje ook wel eens een schot in de roos zou kunnen zijn voor Line...

  


Nu, de titel van deze post is niet echt juist gekozen... Bij thuiskomst 's avonds, bleek dat Line haar playsuit toch niet zo 'playproof' was... een scheur op haar poep!
Gelukkig maar in de naad, kan snel en makkelijk hersteld worden...
Wat me het volgende leerde:
vanaf nu gebruik ik voor ELKE 'billennaad' een lichte zigzagsteek! Ik las deze tip ooit bij Compagnie M (dacht ik) en gebruikte dus een zigzag voor mijn short, maar vanaf nu doe ik dat dus ook voor de kinderen!

3 opmerkingen:

 1. tof speelkostuumpje. ik herinner me dat ik als kleuter ook zo iets in den aard had... al staat mijn peteke er ongetwijfeld veel mooier mee als ik vroeger :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De scarlet staat hier ook nog op de planning, benieuwd of de mijne ook zo mooi zal passen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihi! Ik doe ook 2 stiksels kortbij, maar niet op, elkaar bij zo een billennaad ;)
  Mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest. Ik ben benieuwd naar reacties...