vrijdag 1 augustus 2014

Sunny-sunny-sunny-sunny pants


Ik moest die toch ook een keer maken, die overbekende Sunny Pants uit La Maison Victor. Ik deed hier al eens een greep naar het patroon ervan, maar nu werd het tijd voor de originele versie!

De stof kocht ik bij Stoffen Eclips, in Berchem. Prachtig stofje vond ik... Maar echt niet geschikt voor een broek! (Al kwam ik dat natuuuuurlijk pas te weten toen het te laat was)

Om te beginnen liep het al mis bij het strijken. 
Ik had een stuk gestreken, dat ging perfect, maar toen ik verder deed, hing ineens de helft van mijn stof aan mijn strijkijzer! Niet strijkbestendig dus... Bij het eerste stukje zal mijn strijkijzer nog niet warm genoeg geweest zijn, vermoed ik.

Bon, chance dat ons mama dat dus ook een mooi stofje vond; zij kocht het ook en had nog wel een stukje over voor mij zodat ik dat verschanseleseerde stuk opnieuw kon knippen... (verschanseleseerde  = om zeep geholpen)

Tweede struikelblok: tijdens het naaien trok de stof bij elkaar dat het niet meer mooi was! Ik had nochtans mijn steek aangepast, gebruikte een fijne naald (voor een fijn stofke), maar het mocht niet baten...
Op de duur heb ik het hele geval gewoon in elkaar gezet met de overlock...

En dat was dus niet mijn beste beslissing...

Gisteren nadat mijn mama er een foto van trok, scheurde de naad aan de binnenkant van mijn been volledig door!

GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR... Ik heb het onding uitgetrokken en op de stapel gelegd met 'te verstellen kledingstukken', al denk ik niet dat ik het nog echt versteld ga krijgen.

Zooooo spijtig, ik vind het nog altijd een schoon stofke.


Maar, vanwaar die 'Sunny-sunny-sunny-sunny pants' uit de titel?
Ik maakte eigenlijk 4  keer die Sunny Pants :-)
2 keer voor mij, 2 keer voor mijn zus (en deze keer wel met fatsoenlijke stofjes), maar van de drie overige heb ik (nog) geen foto's, dus die hebben jullie nog te goed...

2 opmerkingen:

  1. Spijtig van de stof, is is inderdaad een tof motiefje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik maakte mijn eerste versie van de broek ook kapot, de naad scheurde ook open en daarna maakte ik het zelf alleen nog maar erger door de hele boel te willen overlocken en daarbij heel even niet op te letten - resultaat: broekspijp in twee :-)
    Maar ik volhard, ik maak hem nog eens opnieuw in dezelfde stof!

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest. Ik ben benieuwd naar reacties...