vrijdag 25 april 2014

Een pak expertise in huis

Ik was al een tijdje op zoek naar een avondcursus naaien of naaitechnieken of dergelijke, maar dan op professionele basis. Het gaat me dan vooral om technieken voor volwassenenkleding. Kinderkleding lukt behoorlijk, handtassen, portemonnees en dergelijke, daar heb ik ook geen problemen mee, maar al die nepen, plooien en speciallekes voor volwassenen, dat lukt mij niet of toch niet naar behoren en daar wil ik dus verandering in!

Probleem:
-ofwel zijn dat cursussen voor echt beginnende naaisters, waar immens lang wordt ingegaan op inrijgen van de machine, rechtdoor stikken, ... en nog meer van die dingen die ik eigenlijk al (meer dan) voldoende beheers.
-ofwel zitten de cursussen al volzet voor lange tijd in de toekomst.
-ofwel moet ik een uur of langer rijden voor de cursus, omdat er geen enkele in de buurt is. En elke week, of soms twee keer per week, een uur of langer heen EN terug, da's toch wat teveel van het goede...

Daarom was ik echt heel blij toen ik deze cursus op het internet ontdekte...
Ik bestelde, betaalde, vond vandaag aan de voordeur mijn pakket en kan er nu volledig voor gaan: een diploma kleermaker ligt in het verschiet! 
Het wordt dus zelfstudie, het komende jaar, met ondersteuning van een ervaren docent en met een eindexamen...
Ik bladerde al eens door de lijvige cursus, begon met het aanduiden van de opdrachten en kwam tot de conclusie dat er blijkbaar VEEL opdrachten zijn. Maar ja, zonder oefenen komen we natuurlijk nergens...
Ik heb er alleszins goesting in en ik ga er vanavond al invliegen denk ik :-)


5 opmerkingen:

 1. Succes en veel plezier met de studie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes! Ik volg een cursus op een lokale modevakschool en moet bekennen, er gaat een hele nieuwe wereld voor mij open .... Vooral veel plezier toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai, hoe ambitieus! En hoe tof dat je jezelf daarvoor voldoende discipline kunt opleggen. Als ik dit in thuisstudie zou moeten doen, dan kwam het er zeker niet van. Ik ben heel benieuwd! Kom je hier geregeld eens posten hoe het gaat?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. amaai... sjiek.. .benieuwd hoe dat gaat gaan en wie weet zet ik dan ook wel de stap dus ik blijf volgen :) succes alvast :)

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest. Ik ben benieuwd naar reacties...