woensdag 13 november 2013

Breimicrobe

Zoals zovele blogsters, ben ik hier ondertussen ook gebeten door de breimicrobe... Ondertussen (nog maar!) drie lessen 'Breien voor beginners' gevolgd, maar toch al volledig verkocht.
Na enkele proeflapjes, vond ik het welletjes en wilde ik echt resultaat. Dus ik trok naar Veritas, kocht daar het één en ander en fabriceerde dit:

Colsjaal
'1 bol = 1 sjaal' 
(met een héél gemakkelijk patroon om te volgen, ook voor beginnende breisters)

Deze was zogezegd ook '1 bol = 1 sjaal', maar ik kwam duidelijk een stuk te kort! Eigenlijk moesten de 'flosjen' ook in de mosterdkleur, maar ik had dus niet genoeg. Ik dacht eerst de sjaal dan maar zo gewoon te laten, maar er ontbrak echt duidelijk iets aan...
De beige-bruine wol komt van Zeeman en de combinatie kon er wel mee door vond ik...
Ook een héél gemakkelijk patroontje om te volgen mét leuk resultaat.

En bij Veritas zag ik deze oproep:

DOE MEE AAN DE GOEDGEMUTSTE BREICAMPAGNE

Vrijdag, 2 August, 2013
Doe jij mee? Hou dan zeker ook onze wol-promoties in het oog, want speciaal voor de Goedgemutste Breicampagne zetten we vanaf september ook wol voordelig in de kijker.  


Veritas ondersteunt dit jaar opnieuw de Goedgemutste Breicampagne van smoothie-maker Innocent: wie in januari een Innocent-smoothie met klein mutsje op koopt, doet zo per aankoop een financiële afdracht van 20 cent aan Welzijnszorg, een organisatie die nuttige en gezellige dingen organiseert voor Belgen in armoede (meer info opwww.welzijnszorg.be).
Maar hoe belanden die mutsjes op de smoothies? Wel, daarvoor rekenen we op jou! We doen een warme oproep aan jou om kleine mutsjes te haken of breien, en deze mutsjes massaal binnen te brengen in onze Veritas-winkels tussen 2 september en eind november. Innocent pikt deze mutsjes dan bij ons en plaatst ze op de smoothies die in januari verkocht zullen worden.

Ik ging dus aan de slag:
Bedoeling is dat er nog veel mutsjes volgen (ik heb nog 1(!) weekje de tijd) en de mama is zo lief om mee te breien. Bij haar ligt het tempo een stukje hoger; zij timede straks: van opzetten tot afwerken met ponponneke duurt bij haar 20 minuutjes... Bij mij is dat ietsje meer, maar we zetten door :-)


2 opmerkingen:

 1. tof initiatief, brei er maar lustig op los

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Elke! Bedankt voor de leuke post. We hebben inderdaad al een aantal reacties gehad op de sjaal met franjes. Je kan uit 1 bol wol inderdaad deze sjaal breien, maar dan zonder de franjes. Dit is dus een foutje.

  Nog veel succes met je toekomstige brei-avonturen. Je kan deze ook altijd op onze facebook pagina posten. Zo maak je elke week kans op een leuke prijs.
  https://www.facebook.com/Veritas/app_119148074942998

  Groetjes van het hele Veritas-team.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest. Ik ben benieuwd naar reacties...