maandag 15 juli 2013

Verhit naaiwerk

't Is al enkele dagen geleden dat ik nog iets postte; dat komt enkel en alleen door het zomerse weer!
Hier geen naaikriebels de laatste dagen, nu de zon zo 'van katoen' geeft... Neen, hier genieten in en aan het zwembad(je)!
Maar toch kan de drang naar iets te maken niet echt heel lang wegblijven, dus maakte ik (eerste project) nog een rok voor mezelf; een klokrok à la Madame Zsazsa deze keer, mét zigzagbandje om de zoom af te werken... (Stof, biasibandje en zigzagbandje komen van Veritas)

 (niet naar de kreukels kijken aub, ik heb het rokje al aangehad en op foto valt eigenlijk pas op hoe hard hij gekreukt is...)Tweede project:
De echtgenoot hier is vragende partij voor een zomerhoedje. Alleen.... geen patroon hier voor een mannelijke versie. Ik heb wel verschillende patronen voor kinderhoedjes en dameshoeden, maar die heb ik reeds proberen aan te passen, met weinig resultaat. Enfin; eigenlijk véél resultaat, want véél werk aan gehad, maar het beoogde resultaat was er absoluut NIET.
Dus: volgende poging...
Men neme een oud versleten hoedje (dat past!) en halen dat uit elkaar.
Schaar, tornmesje, zelfs brute kracht werden bovengehaald en dit is het resultaat: 
Bedoeling is natuurlijk om hier nu één of ander patroon van te fabriceren dat ik dan met jullie kan delen. Maar da's voor één van de volgende posts... 

Want:
- na het lostornen van het hoedje
- na het omzomen van een voering van een gekocht kleedje (waar de voering onder uit piepte)
- na het inkorten van 2 jeansbroeken
- na het aanzetten van enkele afgevallen knoopjes
- na het vaststikken van velcro op een I-podhouder die te groot was
ben IK oververhit op mijn zolderke, dus ik kap ermee voor vandaag.

Echt waar: zomerse temperaturen zijn ZÁLIG, maar niet om iets ineen te steken op mijn tropische-temperaturen-naai-zolder...

6 opmerkingen:

 1. Ik,zet dan gewoon 't machien buiten, aan het plonsbadje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad machine naar buiten :) alhoewel ik tegenwoordig binnen verblijf. Hitte met een pasgeboren kindje werkt niet en mama zou verscheepten in de zon wegens in slaap vallen en nooit meer wakker worden ;) tenzij de baby krijst en eten wil ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmmms, ik heb nog niet zo heel lang geleden een mannenversie van een zonnehoedje zien passeren, maar vind dat maar eens terug als je het nodig hebt he (mijn lijst van blogs die ik volg is nogal lang ;-)).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk rokje en ik ben benieuwd naar het zomerhoedje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hej Elke,
  misschien ben ik er al te laat mee (of misschien had ik het al eens gepost? dat staat me precies voor, maar 'k ben niet zeker...m'n geheugen laat me in de steek), maar ik zag recent ook een post over een mannenhoedje: http://hildeathome.blogspot.be/2013/06/voor-de-man-des-huizes.html Hopelijk ben je daar nog iets mee :-)
  Supermooi rokje trouwens, en zo schoon afgewerkt!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest. Ik ben benieuwd naar reacties...